FANFARE

Meer dan 100 jaar geschiedenis...

De fanfare is het oudste onderdeel van onze vereniging. Zij komt uit in de 3e Divisie, en staat onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra. Jaarlijkse muzikale hoogtepunten zijn het Voorjaarsconcert, het Noord Veluws muziekfestival en het kerstconcert. De afgelopen jaren vinden er steeds vaker uitwisselingsconcerten plaats met andere verenigingen. Buitenoptredens in het dorp (rondgangen en concertjes) vinden plaats in samenwerking met et slagwerkensemble.

De fanfare speelt een afwisselend repertoire, waarbij uitdaging en plezier in het uitoefenen van de hobby samen opgaat. De fanfare heeft de ambitie om de komende jaren een stabiele plaats te verwerven en te behouden in de hogere regionen van de 3e divisie. Dat vraagt om goede thuisvoorbereiding, enthousiasme en ambitie. Jonge en oudere leden, met of zonder ervaring, zijn van harte welkom om onze fanfare te komen versterken en deze ambitie mede mogelijk te maken.

DIRIGENTEN

SIEMEN HOEKSTRA

Siemen volgde zijn trompetstudie aan het Leeuwarder Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, bij o.a. Peter Masseurs en Klaas Kos, later nog privé lessen bij Willem v/d Vliet. Ook studeerde hij Ha/Fa/Bra directie in Leeuwarden en Groningen bij o.a. Jan de Haan. Momenteel volgt Siemen privé lessen directie bij Maurice Hamers uit Limburg

Van 1992 tot 2004 speelt Siemen bij de Musicals van Joop v/d Ende, o.a. Les Miserables, Phantom of the Opera en Miss Saigon, ook bij Joop van de Ende concert tour met Musicals in Concert , De 3 Baritons, Musical Awards en Musical Ahoy.

Siemen remplaceerde bij diverse orkesten als het Frysk Orkest , het NNO en KMKJWF kapel en de FKKL uit Vught.

Siemen is momenteel dirigent van 4 fanfares.

Vanaf november 2011 dirigeert hij de Jouster Fanfare welke uitkomt in de 1e divisie, met deze fanfare wordt flink aan de weg getimmerd wat resulteert in prachtige concerten en deelnames aan het ONFK

Vanaf  2010 Concordia uit Middelstum (Gr.) welke met hem voor het eerst uitkwam in de 1e divisie, met deze fanfare worden bijzondere concerten gegeven zoals 2 maal met de popband ‘Dieptriest’en een groots ‘Rieuconcert.’

In maart  2015 haalden ze een 1e prijs met lof op het bondsconcours en werden daarmee hoogste in de 1e divisie

Vanaf maart 2009 t/m maart 2011 en opnieuw vanaf 1 januari 2013 dirigeert hij de 3e divisie fanfare Hald Moed uit Easthim wat resulteerde in de Gouden Spijker in 2010, 1 na hoogste bondsconcours 2013, en ONFK kampioen 3e divisie in 2014 en 2015.

Vanaf april 2014 is hij dirigent van 3e divisie fanfare Juliana uit het Veluwse Doornspijk, waar nieuwe uitdagingen wachten…

Naast het dirigeren is Siemen ook werkzaam als freelance Trompettist en koperdocent en werkt hij mee aan diverse televisie-, cd – en dvd-opnames.

EDITH POST

Op 9 jarige leeftijd ben ik begonnen met trompetles bij muziekvereniging Juliana. De eerste lessen werden gegeven door leden die veel ervaring hadden in het orkest. Het spelen op de trompet vond ik zo leuk dat ik besloot auditie te doen voor het conservatorium en van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

Halverwege mijn studie ben ik gaan lesgeven bij de vereniging waarbij ik heb leren trompet spelen.

Dat doe ik nu nog steeds  met heel veel plezier. Daarnaast speel ik nog veel en geef veel concerten met mijn man Arjan. (ook trompettist)

De combinatie van het spelen en deze ervaring doorgeven aan leerlingen geeft mij veel voldoening. Na mijn studie ben ik koren gaan dirigeren, heb directieles  genomen en beleef ook daar veel plezier aan. Momenteel heb ik nog één koor.

Muziek maken, en vooral samen musiceren, is een leuke hobby waar kinderen en volwassenen veel vreugde aan beleven.

‘Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek.’ (Hans Christiaan Andersen)