Vereniging

Meer dan 100 jaar geschiedenis...

​Christelijke Muziekvereniging Juliana is in 1912 opgericht in een tijd dat er naast de kerkelijke activiteiten in Doornspijk in verenigingsverband nog geen vrijetijdsbesteding was. In de afgelopen 110 jaar is de vereniging een vaste waarde geworden in de dorpsgemeenschap. Sociaal maatschappelijk is zij niet meer weg te denken uit ons dorp.

Regelmatig treden wij op in ons dorp. Koningsdag, de Avondwandelvierdaagse en de intocht van Sinterklaas worden begeleid door de vereniging tijdens een rondgang door het dorp. Verder zijn jaarlijks terugkerende evenementen in ons dorp het Voorjaarsconcert en het Kerstconcert. Zowel het slagwerkensemble (voorheen malletband) als de fanfare nemen verder deel aan regionale muziekfestivals en landelijke concoursen of kampioenschappen. Dat alles vraagt om een goede voorbereiding. Iedere week worden de repetities van de fanfare (dinsdagavond) en het slagwerkensemble (maandagavond) gehouden in onze eigen muziekzaal in dorpshuis de Deel. De vereniging heeft een eigen jeugdopleiding en opleidingsensembles.

Jong en oud zijn van harte welkom om onze vereniging te komen versterken. Daarnaast wordt uw en jullie bezoek tijdens onze evenementen zeer op prijs gesteld. Zonder de financiële en mentale ondersteuning vanuit de dorpsgemeenschap zou onze vereniging niet kunnen bestaan. Wij zijn Doornspijk daarvoor zeer erkentelijk.

Muziekpassie in een Veluws dorp”, de titel van ons schitterende jubileumboek (dat nog verkrijgbaar is), is de zin die past bij onze vereniging. Deze passie hopen we nog lang te mogen uitoefenen!​​

Onze vereniging is aangesloten bij de MBGF.