Fanfare

Meer dan 100 jaar geschiedenis...

De fanfare is het oudste onderdeel van onze vereniging. Zij komt uit in de 3e Divisie, en staat onder leiding van dirigent Adriaan Bruinink. Jaarlijkse muzikale hoogtepunten zijn het Voorjaarsconcert, het Noord Veluws muziekfestival en het kerstconcert. De afgelopen jaren vinden er steeds vaker uitwisselingsconcerten plaats met andere verenigingen. Buitenoptredens in het dorp (rondgangen en concertjes) vinden plaats in samenwerking met het slagwerkensemble.

De fanfare speelt een afwisselend repertoire, waarbij uitdaging en plezier in het uitoefenen van de hobby samen opgaat. De fanfare heeft de ambitie om de komende jaren een stabiele plaats te verwerven en te behouden in de hogere regionen van de 3e divisie. Dat vraagt om goede thuisvoorbereiding, enthousiasme en ambitie. Jonge en oudere leden, met of zonder ervaring, zijn van harte welkom om onze fanfare te komen versterken en deze ambitie mede mogelijk te maken.


De fanfare is onderdeel van de HaFaBra sector wat staat voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Deze 3 verschillende orkesten hebben door diverstiteit in instrumenten allen hun eigen klank. Voor de fanfare bestaat dit uit diverse koperinstrumenten aangevuld met saxofoons en slagwerk. In de fanfare vind je daarom altijd bugels, euphoniums, baritons, Eb en Bb bassen, trombones, trompetten, hoorns, saxofoons (sopraan, alt, tenor en bariton) en concertslagwerkers. De fanfare zoekt altijd naar nieuwe leden, maar soms zoeken we ook specifiek naar muzikanten.


Klik hier voor de actuele vacatures binnen het orkest.