B-orkest fanfare


Het B-orkest is het nieuwste onderdeel van de fanfare en komt uit in de 5e divisie. Ontstaan vanuit de behoefte om meer structuur en uitdaging te creëren binnen de jeugd opleiding is het B-orkest opgericht in september 2023 en is het gevolg van de lange aanloop periode die ontstond tussen de start van leden bij de vereniging tot het instromen in het A-orkest. Na het behalen van het A-diploma mogen leden instromen in het B-orkest. De leden blijven zich in dit orkest ontwikkelen tot de leeftijd van 25 jaar, ook na het behalen van het B-diploma. Enkele ervaren krachten spelen mee en fungeren hierin als mentor en geven stabiliteit aan het orkest wat in een volwaardige fanfarebezetting speelt.


Het orkest staat onder leiding van Adriaan Bruinink. Zo speelt het samen met het A-orkest tijdens de zomer wijkconcerten en tijdens het voorjaarsconcert laat het zich zien samen met de gehele vereniging, maar het orkest neemt als los onderdeel ook deel aan festivals, ONFK en speelt het samen met alle andere jeugdonderdelen jaarlijks tijdens een jeugdconcert. Het onderdeel bestaat uit 30 enthousiaste leden die samen er naar streven om het muzikale niveau omhoog te brengen en mooie muziek te maken.


Op 6 april 2024 nam het B-orkest voor het eerst deel aan het Open Nederlands fanfare Kampioenschap in Drachten. Daar werd het met 85 punten Nederlands Kampioen in de 5e divisie. 

Het B-orkest tijdens het ONFK 2024, waar het Nederlands kampioen werd.