B-Ensemble

Nederlandse kampioenen...

Sinds 2015 is Jong Juliana gaan bloeien, op dit moment heeft de Jeugdgroep 14 jonge enthousiaste leden. In 2016 hebben ze meegedaan aan het concours in Etten-Leur. Die dag plaatsten zij zich voor het NK in Februari 2017.

En met een prachtig resultaat zijn ze Nederlands Kampioen geworden!

Sinds 2023 staat het ensemble onder de bezielende leiding van dirigent Corijn Brandsen. 15 enthousiaste leden vormen samen, variërend in leeftijd van 12 tot 19 jaar, een dynamische groep met een gedeelde passie voor slagwerk.

Ons ensemble is niet alleen een verrijking voor reguliere verenigingsconcerten, maar ook een geduchte deelnemer aan verschillende wedstrijden. Een bijzonder hoogtepunt was onze prestatie in november 2023, waarbij we een indrukwekkende score van 87 punten behaalden. Deze prestatie resulteerde in een welverdiende nieuwe kwalificatie voor het Nationaal Kampioenschap in januari 2024, waar we met trots de tweede plaats veroverden.

Bij ons staat niet alleen het streven naar muzikale perfectie centraal, maar ook de onderlinge band en het plezier in het samen muziek maken. Ontdek met ons de kracht van percussie en laat je meevoeren door de ritmische energie tijdens onze optredens. Of het nu op het podium is tijdens een concert of in de competitieve sfeer van een wedstrijd, ons B-slagwerkensemble belooft een muzikale reis vol energie, passie en onvergetelijke momenten.