Dirigenten

ADRIAAN BRUININK

CMV Juliana staat onder leiding van dirigent Adriaan Bruinink uit Hierden. Vanaf zijn 16e levensjaar is de dirigent in spé zich gaan verdiepen in orkest- en koordirectie en studeerde aan de hogeschool voor muziek Kreato en Hogeschool voor kunsten Artez in Arnhem bij de docenten Henk van Loo sr. en Harrie Janssen.

Met zijn orkesten heeft hij veel mooie en unieke concerten mogen geven en mooie resultaten mogen halen bij concoursen als de ONFK, WMC en de bondsconcoursen van het KNMO. Nog belangrijker zijn voor hem het hebben van mooie en waardevolle repetitiemomenten. Samen mooie momenten beleven in het proces naar mooie concerten toe geeft binding en laat een vereniging in zijn optiek groeien.

Naast de CMV Juliana dirigeert hij momenteel het Vrijwillige Muziek- en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst (VMTKV).

 

EDITH POST

 

Op 9 jarige leeftijd ben ik begonnen met trompetles bij muziekvereniging Juliana. De eerste lessen werden gegeven door leden die veel ervaring hadden in het orkest. Het spelen op de trompet vond ik zo leuk dat ik besloot auditie te doen voor het conservatorium en van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

 

Halverwege mijn studie ben ik gaan lesgeven bij de vereniging waarbij ik heb leren trompet spelen.

Dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Daarnaast speel ik nog veel en geef veel concerten met mijn man Arjan. (ook trompettist)

De combinatie van het spelen en deze ervaring doorgeven aan leerlingen geeft mij veel voldoening. Na mijn studie ben ik koren gaan dirigeren, heb directieles  genomen en beleef ook daar veel plezier aan. Momenteel heb ik nog één koor.

Muziek maken, en vooral samen musiceren, is een leuke hobby waar kinderen en volwassenen veel vreugde aan beleven.

‘Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek.’ (Hans Christiaan Andersen)