B-orkest Nederlands Kampioen

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 08:00

Op zaterdag 6 april was het moment waar het B-orkest al maanden naar toe werkte: Het Open Nederlandse Fanfarekampioenschap. Na de wereldpremière tijdens het voorjaarsconcert was nu het moment dat heel Nederland het stuk live ging horen.

 


Al vroeg begon de dag wanneer het orkest om 06:45 verzameld bij de Deel. Bus chauffeur op tijd, muzikanten op tijd en dirigent op tijd. Wat wil je nog meer? Strak om 07:00 vertrekt de bus vanuit Doornspijk naar Drachten. Na aankomst werd het slagwerk getest, instrumenten klaar gemaakt en mochten we op het grote podium van de Lawei in spelen. 

Met steun van enkele Juliana-ers in de zaal en velen thuis achter de livestream mocht het B-orkest (door technische problemen iets later dan gepland) om 09:45 beginnen aan haar eerste ONFK-deelname. En hoe!! Alle repetitietijd kwam samen op het podium. Het orkest, in september opgezet, speelde alsof het al jaren samen speelt. De jury schreef: "Goede fanfareklank" als sterk punt op. 18 leden van ons orkest spelen minder dan 5 jaar op hun instrument! Wat een ongelofelijk compliment is dat dan.

Na het optreden kwamen de zenuwen een beetje los en kon het nagenieten starten. We hadden goed gespeeld maar was het goed genoeg voor die 80 punten grens. Waar sommigen even gingen ontladen door een hapje te eten en wat te drinken op de vele terrasjes rondom de Lawei, luisterden enkele anderen naar de orkesten in de 4e divisie. Om 12:00 was het zover: de prijsuitreiking. De ladyspeaker voerde de spanning nog wat op en de meeste muzikanten hadden het niet meer. Maar toen kwam dan eindelijk het puntenaantal in beeld: 85 punten!

NEDERLANDS KAMPIOEN!!!


Nadat we onze buurvereniging Excelsior Oostendorp bij hun deelname in de 3e divisie hadden bijgestaan zijn we in de bus gestapt om een hele gezellige terugweg te hebben. Wat een heerlijk gevoel om onszelf kampioen te mogen noemen. 

U kunt het stuk terugluisteren via deze link. Het opkomen start op ongeveer 25:50. Geniet u nog een keer met ons mee?De foto's zijn genomen door eigen leden en de organisatie van het ONFK, zie voor alle foto's www.onfk.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.